Menu Sluiten

Gelukkig kun je elke dag opnieuw beginnen

Op het eerste blaadje van de scheurkalender van Loesje staat dit jaar:

Goed voornemen

Met niks meer voornemen en gewoon beginnen

Afgelopen periode staat voor menigeen in het teken van goede voornemens:

Na de feestdagen ga ik toch echt aan die teveel aan kilo’s werken. Ik neem me voor om meer ontspannen te leven en onnodige stress te voorkomen. Nu stop ik met roken, dit is mijn laatste sigaret. En ik ga zeker meer bewegen.

Dezegoede voornemens stranden al gauw in de waan van de dag. Vooral omdat we hierin vaak te grote stappen willen nemen. Dat geeft een gevoel van stress of druk. Waardoor het voornemen niet lukt en we teleurgesteld  stoppen.

Maar gelukkig kun je elke dag opnieuw beginnen!

En bij mij werkt het heel goed door als het ware mini-stapjes te nemen. En daar tevreden mee te zijn en te ervaren dat ik daarmee wel voortgang boek. Het bijhouden van een dankbaarheids-dagboek is mij hierbij ook behulpzaam. In dit dagboek schrijf ik elke dag: wat gaat er goed? Wat kan er beter? Wat ga ik daarvoor doen? Wat kan ik beter laten? Wat vind ik fijn om te doen? Waar ben ik dankbaar voor? Waar krijg ik een goed gevoel van? Wat geeft mij energie?

Ik weet niet hoe het bij jou werkt, maar de perfectionist in mij vindt nogal eens dat het nóg beter kan. Om deze meer tevreden te stellen, heb ik mezelf aangewend om ook terug te kijken op een periode om te zien: wat heb ik allemaal al gedaan of bereikt? Waar kan ik trots op zijn? Waar ga ik mee door?

En dan worden de kleine stapjes ook echt voelbaar en kan ik concluderen: ja, het gaat de goede kant op!

Ik wens iedereen een tevreden en dankbaar 2023!